Voor ouders die worstelen met kindgerelateerde dilemma’s:

een groepsgesprek met authenticiteitscoach Stef van Beek

 

“Steeds meer kinderen passen niet binnen het onderwijssysteem en lopen achterstand op.” Deze zin heb je vast al eens eerder gehoord. Misschien wel zo vaak, dat het al bijna als een voldongen feit klinkt. Maar eigenlijk is het een heel rare zin, die vragen oproept. Moeten onze kinderen ergens in passen? En zijn zij probleemgevallen als ze er niet in passen….? En waarin moeten zij dan passen? Een keurslijf? Een gemiddelde? Moet ieder kind volgens die ene norm presteren en langs een ééndimensionale meetlat gemeten en gewogen worden?

 

De noodzaak van veranderingen van het onderwijssysteem:
Waarom spreken we eigenlijk over de kinderen, en niet over het (onderwijs)systeem, dat ouderwets is, dat niet voldoet aan de behoeften van deze generatie kinderen en dus mee moet veranderen? Het woord “vernieuwing” wordt tot nu toe door de vele onderwijsvernieuwers die opgestaan zijn, op heel verschillende manieren uitgelegd en in de praktijk gebracht. Onderwijsvernieuwing staat eigenlijk nog in de kinderschoenen, met experimentele eilandjes van vernieuwing, die niet voor iedereen toegankelijk zijn. Het is nog wachten op een bredere ontwikkeling waarbij scholen in grotere getale gaan kiezen voor wat het kind nodig heeft, in plaats voor wat het systeem nodig heeft.

 

Doel van de bijeenkomst:

Als ouder wacht je misschien wel op een verdergaande ontwikkeling van het systeem, waardoor je kinderen zich wèl thuis gaan voelen in de klas en op aarde. En toch, voor het zover is en voordat je je verliest in je strijd, kun je nu al zó veel voor je kind betekenen in de omgang met deze werkelijkheid. Maar wát kun je doen? En hoe kun je weten wat goed is voor je kind? Een opleiding tot ouder is er niet. Je eigen opvoeding was misschien ook geen geweldig voorbeeld. Dus waar moet je je inspiratie als ouder vandaan halen? Door je dilemma's hierover te delen, met mensen die echt even met je mee denken, kun je wellicht je eigen antwoorden vinden. Dat is het doel van het Groepsgesprek voor ouders met bijzondere kinderen.

 

Wie:

Deze bijeenkomst staat onder leiding van authenticiteitscoach Stef van Beek. Hij heeft in zijn praktijk gewerkt met mensen tussen de 8 en 80 jaar aan het herstel van de relatie met hun hart. Zijn eerste doel is het ontdekken wanneer en hoe zijn cliënten hun ware zelf, hun authenticiteit verloren zijn, hoe ze ooit uit hun hart verdreven zijn. Dat moment lag meestal in de kindertijd. In het kort gezegd, helpt Stef je het overlevingsmechanisme of patroon dat toen begonnen is, op te lossen, via een combinatie van bewustwording en verwerking.

 

Praktisch:

Heb je zelf vragen over hoe je je kind zo goed mogelijk kunt ondersteunen om zich op een eigen manier te ontwikkelen, in plaats van zichzelf te verliezen in het systeem? Kom dan naar een bijeenkomst en deel hoe je erin staat en waar je mee worstelt. Wil je dat? Stuur me dan een mailtje met daarin je woonplaats en waarom je erbij zou willen zijn op zo'n avond.

 

Zie je om je heen dat er behoefte is aan zo'n avond en wil je het groepsgesprek mede--organiseren? Neem dan even contact met mij op, via telnr: 06-18183028.

 

In januari 2016 zal de eerste bijeenkomst plaatsvinden in Noord-Brabant.

 

Gerelateerde websites:

www.authenticiteitscoaching.nl

www.tripjenaarjehart.nl voor kinderen en jongeren

www.tripjenaardevrijheid.nl voor volwassenen

 

Terug naar de Homepage van Global Soul.