april 2021

Nieuwe keuzes maken

Begin maart was ik me aan het voorbereiden op het schrijven van deel 2 van Het sprookje van deze tijd, waarin Mama Aquarius ten tonele zou verschijnen, toen het ineens tijd bleek voor een verandering in mijn leven. Dat tweede deel komt er dus nog wel, maar iets later dan gedacht. Soms moet je nu eenmaal beslissingen maken die niet kunnen wachten. Omdat het zo voelt. Omdat je eraan toe bent.

En toevallig of niet, ik hoor en zie de laatste tijd ook veel anderen grote en radicale keuzes maken. Zo kwam ik een restauranthouder tegen die, ontmoedigd door het thuisbezorgen van maaltijden op zijn brommer, tot het besef gekomen was dat hij eigenlijk helemaal geen zin meer had om echt open te gaan zodra dat weer mag. "Al die stress elke dag met een goedlopend restaurant...!" En eigenlijk geeft hij misschien wel precies weer wat ik zo veel mensen zie denken en beslissen:

"Waarom zou ik weer meedoen aan the ratrace? Na dit corona-jaar, wil ik eigenlijk niet meer terug in het gecompliceerde en stressvolle leven dat ik had voor deze crisis. Ik wil niet meer van alles bezitten, met alle verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Ik wil niet meer elke dag onderweg zijn." Ik hoor een algeheel verlangen naar een simpel, eenvoudig en rustig leven samen met de mensen van wie ze houden. Een zorgeloos leven in vrijheid, samen met leuke mensen die lief en inspirerend zijn, daar lijkt iedereen aan toe te zijn. Toch? Dit is zo 2021....!

Mijn verhuizing

Ik heb mijn nieuws nu lang genoeg voor me gehouden. Geheel in lijn met de bovenstaande trend, ben ik half maart verhuisd van het oude Utrecht (waar ik 24 jaar gewoond heb) naar het jonge Almere, en samen gaan wonen met mijn geliefde, Caroline. Zij heeft het prachtige boekje Lichtjes voor onderweg  gecreëerd. Tip!

Haar appartement bleek ruim genoeg, en de ruimte bleek net zo rekbaar te zijn als tijd, waardoor het nu onderdak biedt aan twee coachingspraktijken en twee levens die heerlijk samenvloeien, in vrijheid en verbinding.

Het betekent dat Authenticiteitscoaching nu dus in Almere plaatsvindt, een half uur rijden (en 42 km) ten noorden van mijn vorige stulpje. Je kunt hier gratis parkeren en er is een lift. Het Tripje naar de Vrijheid vindt nu dus ook in principe hier in de buurt plaats, op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere Hout.


Jump to Freedom

Het Tripje naar de Vrijheid

Zou je zelf ook een grote stap willen zetten in je leven, maar weet je nog niet zo goed welke? Of wil je een verandering doorvoeren, maar is er toch nog iets is dat je tegenhoudt? Dan kun je nog steeds bij mij terecht voor een Tripje naar de Vrijheid. In het 3 uur durende Tripje naar de Vrijheid ga je met begrip voor jezelf kijken naar je diepste verlangen, wat je nog tegenhoudt en waar die eventuele barričre vandaan komt. Dat ontdekken, zou zomaar het ideale begin van een coachingstraject kunnen zijn.

We kunnen bij het Tripje naar de Vrijheid 1,5 meter afstand houden, dus laat dat in ieder geval geen barričre zijn.


Datum volgende Retraite aan Zee

Ik kan me ook goed voorstellen dat deze tijd vraagt om een groter moment van stilstaan. Bij jezelf, bij hoe je je voelt in je normale leven, en bij wat jij eigenlijk zou willen veranderen. Juist om zo'n complete ervaring van bezinning te kunnen beleven, hebben we de Retraite aan Zee gecreëerd. Door corona hebben we even moeten wachten, maar we hebben nu toch een volgende datum geprikt.

Van vrijdag 4 tot zondag 6 juni zal de volgende Retraite aan Zee plaatsvinden, in ons kleine paradijsje in Zeeland. Voor wie het nog niet weet, het zijn twee etmalen tijd, rust en aandacht voor jezelf, onder begeleiding van twee coaches (Caroline en ik), in een klein groepje van maximaal 4 mensen. Meer informatie vind je op de website, waar je je ook kunt aanmelden. Als je begin juni niet kunt maar wel geďnteresseerd bent, laat het ons weten. Dan nemen we contact met je op voor de planning van een volgende keer.

Wie weet tot ziens, in Zeeland, in Almere, of waar dan ook.

Hou jezelf gezond, ook geestelijk.

Veel plezier op je reis door: www.globalsoul.nl,

www.tripjenaarjehart.nl, www.tripjenaardevrijheid.nl, www.authenticiteitscoaching.nl en/of www.essentialisme.nl.

Mailadres: stefvanbeek@hotmail.com.

Sta je nog niet op mijn mailinglijst of wil je er juist vanaf,

dan kun je je hier aanmelden/afmelden.